Som en introduktion till vår blogg vill vi dela med oss av anledningen till att vi sökte till Handelshögskolan. Dels var vi båda sugna på att flytta till en större stad och Stockholm kändes väldigt spännande och häftigt. Dessutom var en av anledningarna till att det blev just handels för att det är en privatägd skola där det endast går cirka 2000 studenter. Det är alltså ingen jättestor skola vilket vi bara ser som positivt. Vi anser att det blir mer fokus på studierna och professorerna har mer tid på sig att fördjupa relationen med studenterna och gå igenom varje kurs på djupet. Vi gillade också att handels arbetar för att ha en nära relation till arbetslivet i form av gästföreläsningar där studenterna ges möjligheten att träffa och integrera med olika företag och företagsledare. Detta är väldigt viktigt anser vi, att den högskola man läser på har ett nära samarbete med arbetslivet eftersom det är av stor betydelse för oss studenter att få komma i kontakt med potentiella arbetsgivare. Självklart var den främsta anledningen till att vi valde handels för att vi tyckte att programmet Retail Management passade oss och bäst uppfyllde våra behov och krav på utbildning.

Hur är Handelshögskolan att studera på?

Handelshögskolan i Stockholm är en väldigt eftertraktad skola att gå på och skolan erbjuder inte särskilt många platser. Det är därför lite av en ära att få läsa på handels. Dessutom rankas Handelshögskolan som den främsta ekonomiutbildningen i hela Norden och Baltikum av Financial Times. Handels samarbetar med ledande universitet i hela världen och har medlemskap hos prestigefulla nätverk som PIM och CEMS. Det absolut bästa med handels är att det är en liten skola vilket innebär att varje student blir direkt inkluderad i en sammansvetsad grupp av studenter och professorer. Dessutom är vår studentkår en av de mest aktiva i Sverige där vi redan fått vänner för livet.